top of page

Boeken

Anchor 1
cover_doodgaan.jpeg
't is ook maar doodgaan

Elk van ons heeft familie, ouders, grootouders die boer zijn of waren. En daar zijn wij fier op.

Evenzo Jan Aertsen die een betoverend verhaal schreef over de pioniers in de Noorderkempen die de heide omtoverden tot weiland. Voor melkkoeien. En die moesten ook gemolken worden in de oorlogen. Tot de vooruitgang de kleine boeren wegsaneerde. En tegelijk hoe God verdween uit Loenhout, de kampioenparochie qua missionarissen.

Een woest verhaal over hardwerkende boeren, veerkrachtige boerinnen, corrupte notarissen, de glitter van Expo 58 en veel doodgaan, tot nu met corona.

Anchor 2
Sporen

In 2016, 40 jarig bestaan van Coopibo, later Vredeseilanden, nu Rikolto, kreeg Jan Aertsen de grote eer om de wonderlijke geschiedenis van de organisatie bijeen te schrijven. Niet als jubileumboek, wel op basis van de waarden van de organisatie. Kritisch, streng, toekomstgericht.

Download het boek als PDF of EPUB op  rikolto.be/nl/over-ons/geschiedenis

cover book sporen (2016)
Anchor 3
cover boek 100 jaar boeren
100 jaar boeren

In 1990, 100-jarig bestaan van de Boerenbond, zocht Jan Aertsen 5 eminente critici van de Boerenbond op voor een kritische kijk op de Boerenbond. Hij schreef zelf de kers op de taart. Gal schiep de wonderlijke cover. De leiding van de Boerenbond, toen, verzette hemel en aarde om het boek dood te zwijgen... tot voorzitter Piet Vanthemsche in 2010 ootmoedig bekende dat hij, 20 jaar na datum, aardig wat inzichten had opgestoken bij deze lectuur en verrast was over de voorspelde en gemiste toekomstvisies. Uitverkocht, enkel in bibs.

bottom of page